Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De bevoegde administratie zal het bedrag van je pensioen berekenen
  Deze financiering is uitermate geschikt als u uw huis wilt verbouwen
  De normale route is langs de noordwestelijke bergkam

Het streefbedrag per lening is tenminste 10 miljard euro.

10 Jaars Staatslening

Via heropeningen zal het uitstaande volume verhoogd worden tot minimaal 10 miljard euro. Beleggers kunnen hun biedingen inleggen via een Primary Dealer naar keuze. Het streefbedrag per lening is tenminste 10 miljard euro. Data Dissemination Standard van het Internationaal Monetair Fonds gevolgd.

Onder de dertien banken is één nieuwkomer, Salomon Smith Barney. Dagcijfers voor rentes en wisselkoersen beginnen in 1990. Details met betrekking tot de coupon, de referentielening en de spread guidance zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.