Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen
  Uw maandlasten blijven gelijk of de rente stijgt of daalt
  Hoeveel kan ik lenen.Bereken uw maximaal verantwoord leenbedrag op basis van uw salaris

Het risico van beleggen in aandelen is dus groter dan dat van sparen.

Aandelen Fondsen

Maar op de langere termijn zal beleggen in aandelen waarschijnlijk wel een hoger rendement opleveren. Als het bedrijf goed draait kan er een interessant rendement gemaakt worden, maar als het bedrijf failliet gaat bent u uw geinvesteerde geld waarschijnlijk kwijt. Als u aandelen koopt, wordt u voor een stukje eigenaar van een bedrijf. De kans op een mooi rendement is aardig, maar uw nachtrust is belangrijker.

Het risico van beleggen in aandelen is dus groter dan dat van sparen. De prestaties van het bedrijf komen tot uiting in de beurskoers van het aandeel en ook in de hoogte van het dividend dat uitgekeerd wordt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Er is een probleem opgetreden binnen de toepassing.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.