Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het behoud van de rentestand was voorspeld door de analisten
  Omdat ze geen recht meer heeft op studiefinanciering leent ze bij de IB Groep maandelijks het m
  Hier in kwam naar voeren dat ik mijn eindbedrag niet haalde

Het rentetarief dat je kan bedingen hangt af van verschillende factoren.

Goedkoopste Hypotheek Rente

Het grote voordeel van een vaste rentevoet is dat deze rente tijdens de hele duur van uw hypothecair krediet ongewijzigd blijft, ook in tijden van een schommelende marktrente. Heb je door bovenstaande aftrek niet alle intresten kunnen inbrengen, dan kan je soms een interessante bijkomende aftrek genieten als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Deze keuze is te overwegen als de rente hoog is en er dalingen te verwachten zijn. Het moet gaan om noodzakelijke aanpassingen aan de technische of sanitaire installatie of aan de constructie van de woning om de woning aan te passen aan de lichamelijke gesteldheid van de bewoner. Het is een interessante formule als de rente op een laag punt staat. Een hypothecair krediet kan je krijgen voor de aankoop van een bouwgrond, een woning, of voor verbouwingen en nieuwbouw en gaat meestal verplicht gepaard met een levensverzekering en een brandverzekering. Een goedkope hypotheek regelt u via Leek In Hypotheek. Ook van invloed op het rentetarief is de quotiteit, dit is de verhouding tussen de som die je leent en de waarde van het goed, m. Voor een eerste woning is deze formule niet direct aan te bevelen, het is eerder geschikt als belegging van je spaargelden.

Wij werken met tal van nationale en internationale geldverstrekkers, waardoor deskundige adviseurs u de laagste rente kunnen aanbieden. De vermindering is niet van toepassing op renovatiekosten die ook afgetrokken worden als beroepskost of als energiebesparende investering. De meeste zekerheid, maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief. Deze formule is ontwikkeld voor mensen die al een woning in bezit hebben die ze willen verkopen om een nieuwe woning te bekostigen. Je startrente zal het laagst liggen bij herziening om het jaar, om de 3 jaar of om de 5 jaar. De meeste banken bieden heel wat informatie on-line, het loont dus zeker de moeite eens al surfend de ronde te doen. Omgekeerd mag worden aangenomen dat bij een stabiele inflatie zowel de Rand als de rentevoeten op peil zullen blijven. Het is duidelijk dat hoe langer je lening loopt, hoe lager je maandelijkse aflossingen zullen zijn, maar ook hoe hoger het aan rente betaalde bedrag aan het einde van de rit. De werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerd aannemer. Hetzelfde geldt voor de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Waals Brabant, Henegouwen, Luik, Namen, Luxemburg.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.