Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In het totaal komt dit dan effectief op een opbrengst van 60 euro na 6 maanden
  De aanjager van de groeieconomie
  En als iemand dan meer wil lenen prima maar dat meerdere is niet meer aftrekbaar

Het programma omvat de rentepercentages vanaf 1934.

Berekening Wettelijke Rente

De berekeningen kunnen worden afgedrukt, maar ook worden gekopieerd naar een tekstverwerker. Bekijk al ons nieuws of blader door ons archief voor meer interessante artikelen. Het programma omvat de rentepercentages vanaf 1934. Dit zou, na het winnen van je zaak, een nieuwe procedure vergen. Heeft er niemand een tip hoe dit te berekenen, er zal toch al wel iemand aan het rekenen zijn geslagen om zijn toekomstige vermogen afkomstig van Dexia te berekenen. Als je dit zo doet, kun je d'r altijd naar terug verwijzen.

Als je dexia in het verleden aansprakelijk hebt gesteld voor alle geleden en eventueel te leiden schade, kun je dat volgens mij direct in je eisen meenemen. Een aantal van de in dit topic genoemde kosten kun, of had je kunnen, ondervangen middels het aansprakelijk stellen voor zowel de materiele alsook immateriele geleden i. Iets waar door flink wat gedupeerden serieus over wordt nagedacht. Vrees dat een rechter er niet zo snel mee in zal stemmen. Het is inderdaad niet makkelijk, echter er zijn nu enkele punten bewijsbaar aangevoerd en wij wachten af. Er zouden toch wel meer vonnissen zichtbaar moeten zijn om aan te geven hoe de vaste trend gaat worden ten gunste van de gedupeerden die op een opbeschofte wijze zijn behandeld door de jaren. Zal dan wel een 'verhaal', om eens een toepasselijke woordspeling te gebruiken, van zeer lange adem worden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.