Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen
  De vaste rentevoet is hoger dan een variabele rentevoet
  Van die bijzonderheden hangt af welke leenvorm voor u het beste is

Het pas voltooide Hoofdkantoor van de Spaarbank in 1956.

Spaarbank

Het pas voltooide Hoofdkantoor van de Spaarbank in 1956. Het is trouwens een groeiend probleem, want ook de bajes vergrijst steeds meer. Over twintig jaar heb je meer kans door een paar 90jarigen beroofd en in elkaar geslagen te worden dan door stel pubers. Het mooi helder verlichte interieur van de zaal met de lange balie. Het nauwe straatje aan de linkerzijde van het gebouw is de Librijesteeg.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.