Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een optie staat altijd voor 100 aandelen van de onderneming
  Tata wil dat de huidige bestuurders van Corus in functie blijven
  Wellness World hebben we ons Wellness Punten Spaarplan

Het oversluiten van een hypotheekschuld gaat gepaard met kosten.

Huidige Hypotheek Rente

Ook kan een deel van deze hypotheekschuld door de bijleenregeling in box 3 komen. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat. Kijk op de maximale hypotheek berekening voor een goede indicatie van u leenvermogen. We zetten de verschillende kostenposten graag even op een rijtje. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Maar u mag uiteraard van ons verwachten dat wij ook daar heel zorgvuldig mee om zullen gaan.

Het oversluiten van een hypotheekschuld gaat gepaard met kosten. Hoeveel kan ik lenen?Bereken uw maximaal verantwoord leenbedrag op basis van uw salaris. Bereken online de hypotheek, de maandlasten van de voordeligste hypotheek. Dit voorzover de bijleenregeling niet van toepassing is. Hoeveel kan ik besparen?Bereken de mogelijke besparing op uw huidige leningen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.