Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lening met als onderpand een verzekeringspolis die waarde heeft
  De notaris moet die ontvangen en doorstorten aan de fiscus
  Hierbij kan de persoonlijke lening een uitkomst zijn

Het lijkt dan ook raadzaam om staatsleningen te kopen.

Nederlandse Staatslening

Het lijkt dan ook raadzaam om staatsleningen te kopen. Eens per week het laatste nieuws op de elektronische deurmat. Beleggers laten zich afschrikken door het perspectief van lagere effectieve rendementen op kortlopende staatsleningen door een komende renteverhoging. En mocht er een crisis in de bedrijfsleningen uitbreken dan kan men goedkoop goede debiteuren kopen.

De koersen van de kortlopende Europese staatsobligaties zijn voor de tweede achtereenvolgende dag teruggevallen. Onder het genot van koffie, thee en wat lekkers werden de winnaars ontvangen op de 11e verdieping van de Rabotoren. In een dergelijk geval wordt niet aan het vereiste voldaan.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.