Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Het lenen van geld is iets wat tegenwoordig heel veel voorkomt.

Bkr Lenen

Mensen kunnen om heel veel uiteenlopende redenen graag geld willen lenen. De goederen kunnen opgehaald worden zodra het geldbedrag terugbetaald is. Het besluit om geld te lenen kan verschillende oorzaken hebben. Hierdoor krijgt deze instelling inzicht in openstaande leningen en . Geld lenen kan op vele manieren en in veel verschillende vormen plaatsvinden.

Het lenen van geld is tegenwoordig een veel voorkomend iets. Het Bureau Krediet Registratie registreert van alle mensen in Nederland de kredieten die ze hebben afgesloten. Geld lenen om een auto mee te financieren of geld lenen om in een keer van alle andere leningen af te zijn. Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen. Geld lenen is vandaag de dag een veel voorkomend iets.

De BKR-toetsing is de enige bescherming die deze mensen nog hebben, tegen zichzelf en hun "partners". Denk je dat je toch een lening nodig hebt, dan leef je klaarblijkelijk op te grote voet, en kon je je dat grote huis, die dikke TV, die grote auto, en dat dure kind dus niet veroorloven. Als je een grote uitgave wilt doen voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken of een nieuwe auto dan is het een goede keus om een geld te gaan lenen. Mensen willen graag een grote aankoop doen en zijn daar geld voor nodig. Geld lenen kan om diverse redenen noodzakelijk zijn en er zijn verschillende vormen van geld lenen mogelijk. Elk persoon heeft zo zijn eigen reden om een lening af te sluiten, of het nu gaat om het aanschaffen van duurzame producten of dat er sprake is van een noodsituatie. Het Bureau Krediet Registratie BKR kan aan geregistreerde geldverstrekkers informatie geven over . Als men besluit heeft genomen om geld te lenen dan kan men kiezen uit veel leningsvormen. Dit bureau geeft informatie over leningen en aflossingen van personen die hier gebruik van maken. Het overkomt iedereen weleens, je wilt graag iets kopen maar je hebt eigenlijk het geld er niet voor. Het lenen van geld is iets wat tegenwoordig heel veel voorkomt.

Wat houdt de BKR-toetsing in ? Het Bureau Krediet Registratie kan aan geregistreerde geldverstrekkers en bankinstellingen informatie verstrekken over het leengedrag en aflosgedrag. Wanneer je als ondernemer je schulden niet of moeilijk kunt terugbetalen is dat niet prettig. Geld lenen kan heel wat voeten in de aarde hebben en een gedegen voorbereiding is dan ook op zijn plaats.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.