Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Vraag advies over hoe u uw hypotheeklasten kunt verlagen
  Leent geld aan particulieren zonder tussenpersonen
  Turkse deel op 173 punten niet voldoet aan deze IFC richtlijnen

Het is verstandig te beleggen op een manier die bij u past.

Sparen Beleggen

Minstens zo belangrijk zijn de wijze van aflossing en de maandlasten. Door een daling van koersen kan uw ingelegde bedrag minder waard worden. Op grond van uw beleggersprofiel maakt uw intermediair samen met u een financieel plan dat rekening houdt met al uw wensen. De hoogte van uw voordeel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uw hypotheekWat maakt een hypotheek aantrekkelijk? Dat is niet alleen een lage rente. Zoveel mogelijk tijd en geld steken in uw vereniging of stichting? Bij Postbank bankiert u efficiŽnt en voordelig. Kiest u ervoor om uw geld voor langere tijd op zij te zetten met een gegarandeerde uitkering of kans op een hoger rendement, dan kunt u een levensverzekering afsluiten.

Ook bij deze producten loopt u een beleggingsrisico.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.