Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Achtergrond informatie over allerlei zaken die met hypotheken te maken hebben
  Uw maandlasten blijven gelijk of de rente stijgt of daalt
  De auto wordt veilig en onder camera bewaking gestald

Het is koud, we lopen in de schaduw van de enorme bergen.

Hoogste Berg Himalaya

We hebben nog een paar dagen voor de boeg en het lopen is zwaar. We lopen dagenlang en brengen de nachten door in gammele hutjes. Verslag van de eerste beklimming van een achtduizender, de 8091 meter hoge Annapurna, door een Franse expeditie in 1950. Download het volgende bestand en bekijk de ligging met Google earth. Baba Ji zit roerloos in de lotushouding, zijn gezicht opgeheven naar de zon. Als we ons omdraaien, zien we in de verte een naakte figuur in het kolkende smeltwater zitten.

Kompas Regiokrant had een gesprek met Paul na zijn terugkomst in Landsmeer. De Cho Oyu werd voor het eerst beklommen op 19 oktober 1954, via de noordwest graad door de Oostenrijkers Herbert Tichy, Joseph Joechler en Sherpa Pasang Dawa Lama. Na vier dagen bereiken we het einde van de verharde weg. Lees hier haar artikel 'De bevroren geschiedenis van de aarde smelt weg'. Ineens is het licht en beginnen de vogels te fluiten. De Lokale Omroep Landsmeer maakte een TV-uitzending over de presentatie. Na een halve dag rijden komt er een einde aan de droge, stoffige vlaktes van Uttar Pradesh. Onze expeditie is geslaagd! Want op 24 mei stond expeditielid Etienne Scheeper in misschien een recordtijd op de top. HomePersoonlijkProfielReisoverzichtRobert'sVliegreizenToekomstigeReizen.

De Lokale Omroep Landsmeer had op 2 april ook al een gesprek met expeditie-leden Paul van Hal en Remco Reij een TV-uitzending over de laatste voorbereidingen. In 1987 vindt de 1e Nederlandse beklimming plaats door Bart Vos, via de normaalroute.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.