Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Groensparen een goed alternatief met vaak nog een mooi rendement
  Ook mensen met een vervangingsinkomen komen in aanmerking
  Bij voorbeeld in de formule 10 5 5 ligt de rente de eerste 10 jaar vast en wordt zij daarna twe

Het is een interessante formule als de rente op een laag punt staat.

Hypotheek Rente Aftrek

De juiste modaliteiten en voorwaarden zullen begin 2007 vastgelegd worden. Deze premie kan ook door huurders aangevraagd worden. Sluit in ieder geval een schuld-saldo verzekering af zodat in geval van overlijden je familie niet hoeft verder af te betalen. Ben je vertrouwd met de beurswereld en ben je bereid het risico te nemen, dan is deze formule misschien iets voor jou. Ik ben eigenlijk niet meer bereid om te werken aan deze maatschappij. De vermindering is niet van toepassing op renovatiekosten die ook afgetrokken worden als beroepskost of als energiebesparende investering. Maar ook dan blijft het een gok of je er een goede zaak mee doet. De jaarlijkse terugbetaling van het kapitaal is altijd gelijk.

Vanaf 1 januari 2007 komt er een nieuwe renovatiepremie in voege. Als na die verkoop een nieuw huis van bijvoorbeeld 450. Het moet gaan om noodzakelijke aanpassingen aan de technische of sanitaire installatie of aan de constructie van de woning om de woning aan te passen aan de lichamelijke gesteldheid van de bewoner. Ja maar de marktwerking en de pivatisering zijn niet mijn uitgangspunten. Nee! Die krijg je alleen als je de huur echt niet allen kunt opbrengen. Deze formule is ontwikkeld voor mensen die al een woning in bezit hebben die ze willen verkopen om een nieuwe woning te bekostigen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.