Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lening met als onderpand een verzekeringspolis die waarde heeft
  De meeste zekerheid maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief
  Als u over een langere periode meerdere uitgaven doet waar u krediet voor nodig zult hebben dan

Het is een hypothecaire lening op basis van een gemengde verzekering.

Lineaire Lening

Het is een hypothecaire lening op basis van een gemengde verzekering. De eerste jaren bestaat dit bedrag vooral uit rente. Dit is de meest eenvoudige hypotheekvorm die er bestaat. De spaarhypotheek is een variant op de traditionele levenhypotheek. Het eerste termijnbedrag is bij deze vorm het hoogst en daalt elke periode. Daarnaast betaalt u rente over de openstaande schuld.

De rentelasten worden steeds lager en dat betekent dat ook uw maandlasten op den duur lager worden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.