Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dan zorgen wij dat uw hypotheek aansluit bij deze nieuwe situatie
  Het betreft voornamelijk Euronext en Duitse aandelen
  Een aantrekkelijke rekening met maandelijkse interestuitkering

Het gaat niet om het lenen, maar om het feit of je het kunt afbetalen.

Lenen Zonder Inkomen

Het gaat niet om het lenen, maar om het feit of je het kunt afbetalen. Bij dit product zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Ook zal de mogelijke kredietgever kijken naar gegevens als uw inkomen en overige financiŽle verplichtingen en persoonlijke omstandigheden, om te bepalen of u een persoonlijke lening, doorlopend krediet of hypotheek kunt krijgen. Directa wil graag duidelijkheid voor al haar toekomstige klanten. Dit voordeel merkt u vooral als u een nieuwe lening afsluit waarmee de lopende lening wordt afgelost. Of je laat je pensioen eerder ingaan, maar omdat je er dan langer met je pensioenpot moet doen, krijg je per maand minder. Alles is betaalbaar met het extra geld van Directa. Als jij een van een minimumloon moet rondkomen en vervolgens even 5000 eurie leent voor een auto is dat ronduit stom. Maar als jij van zeg 2500 euro rond moet komen per maand en je leent 15000 voor een nieuwe auto is er in principe niks aan de hand. Of je pensioen voldoende is om van te leven, hangt af van het uitgavenpatroon na uw pensionering.

Veel mensen vragen zich af of ze een pensioengat hebben. Dat het is het gevaar van een cumsumptie maatschappij. En ondetussen maken mensen zulke grote schulden dat ze zelfmoord plegen om er aan te ontsnappen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.