Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Financiele rekenmodules voor hypotheek en pensioen
  Het rentepercentage is lager naarmate u een hoger bedrag leent
  De banken maken zich op voor een tweede ronde tariefverhogingen bij de woonkredieten in twee ma

Het gaat immers om het eerste en enige krediet van meneer Peeters.

Krediet Hypotheek

Hij besluit om de werken gedeeltelijk te betalen via een krediet. Pas als u weet hoe ver u kunt springen, weet u waar u staat. Wanneer de opbrengst van de verkoop groter is dan de uitstaande schuld, ontvangt de kredietnemer het overblijvende saldo, tenzij er nog andere schuldeisers zijn die aanspraak maken op een deel van de verkoopopbrengst. De totale kosten van de lening of het jaarlijkse kostenpercentage zijn dus de beste manier om te vergelijken. Hij sluit opnieuw een hypothecair krediet af van 25.

Gedurende de looptijd van het krediet kan er veel gebeuren. Meneer Frans Peeters koopt op een zekere dag een huis. Krediet gewaarborgd door een hypothecaire inschrijving. Meestal zijn aan de vestiging van een waarborg bepaalde kosten verbonden. Een kredietmakelaar moet erkend zijn door het Ministerie van Economische Zaken. Na al deze stappen wordt uw aanvraag verstuurd en zal u eveneens een kopij krijgen in uw mailbox. De kosten van een hypotheek mogen niet uit het oog verloren worden. Een krediet dat wordt aangegaan om een woning of een ander onroerend goed aan te kopen, is meestal een project over een langere termijn. Loonafstand is een waarborg waaraan geen kosten verbonden zijn. We geven verder in deze tekst een overzicht van de kosten van deze twee waarborgen. Een hypotheek vestigen brengt onverbiddelijk kosten met zich mee.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.