Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een hypotheek is een lening waarbij je huis als onderpand dient
  Vooraf wordt vastgesteld wat er per maand betaald dient te worden aan de lening
  De Persoonlijke Lening heeft een vaste looptijd van minimaal 6 maanden

Het eigenwoningforfait en de aftrekbare rente vallen in box 1.

Rente Verhoging

Als eis wordt gesteld dat minimaal 20 jaar premie moet zijn betaald en dat de looptijd niet langer is dan 30 jaar. Opmerkelijk, want ministers laten zich eigenlijk niet uit over het beleid van de onafhankelijke Europese Centrale Bank. De medewerker komt dan niet in aanmerking voor een WW-voorschot, waardoor hij een bijstanduitkering aan zal moeten vragen 2.

In de jongste Elsevier onder meer een stappenplan voor het beginnen van een bedrijf door er een te kopen. Zo heeft de hoge olieprijs nog niet tot hogere lonen geleid. InflatieDe ministers reageren op uitspraken van Trichet over zijn zorgen over de inflatie die snel oploopt door de stijgende energieprijzen. Bij die leeftijd kunt u nog voor maximaal 4 jaar lenen. Over het belastbare inkomen uit werk en woning dient u een tarief te betalen. Desgewenst kunt u aangeven dat u het geld via een telefonische overboeking wilt ontvangen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.