Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het besluit om geld te lenen kan verschillende oorzaken hebben
  Als u de positie lang vasthoudt heeft dit consequentie voor de waarde
  Wij stellen immers een groot aantal obligaties voor in alle belangrijke munten

Het deel van het inkomen waarover inkomstenbelasting moet worden betaald.

Lenen Zonder Inkomen

Een recht op een stuk grond van een ander, meestal de gemeente. Het verschil tussen de vrije verkoopwaarde van uw huis en de nog uitstaande hypotheek. Beperkende voorwaarde die de gemeente of de vorige eigenaar stelt aan de verkoop van uw huis. De bank die een hypothecaire lening verstrekt aan een huiseigenaar, met het huis als onderpand. De wettelijk kosten die u maakt bij aankoop van een nieuwbouwwoning. Meestal wordt een percentage van 60 gehanteerd ten opzichte van 'vrij te aanvaarden'.

Toeslag op het loon vanwege onregelmatige diensten. Een recht op een stuk grond van een ander, meestal van de gemeente. Het recht om een huis te hebben op een stuk grond van iemand anders. Een last op een stuk grond ten dienste van de eigenaar van een aangrenzend stuk grond. De gemeente heeft dit recht soms, in het belang van de ruimtelijke ordening. Een schriftelijke aanmaning van de gemeente om uw huis te laten voldoen aan de gemeentelijke verordeningen.

Soms kunt er dan nog vanaf zolang de hypotheekakte niet is gepasseerd door de notaris. Periode waarin u kunt beslissen wanneer u een volgende rentevaste periode wilt laten ingaan. Huis waarin alle vertrekken op de begane grond liggen. Sommige gemeenten stellen als eis aan een woonvergunning, voor een huis onder een bepaalde koopprijs, dat u in de regio werkt. Het vaststellen van de waarde van grond en huis door een taxateur. Het bedrag dat nodig is om uw huis weer op te bouwen als het door bijvoorbeeld brand is verwoest. Alle kosten die u maakt om een lening af te sluiten. Voorheffing op de inkomstenbelasting die door de werkgever wordt ingehouden op het loon. Door de hypotheekofferte te ondertekenen, sluit u de overeenkomst met de bank. Een hypotheek waarbij het eindkapitaal geheel of gedeeltelijk wordt opgebouwd door te beleggen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.