Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Sommige andere banken die internetsparen aanbieden doen dat per kwartaal
  Dit is de brief voor deelnemers aan het pensioenfonds
  Handig als u vooraf niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft

Het bijzondere van de spaarhypotheek is dat bij een verhoging of verlaging van de hypotheekrente (na afloop van de rentevaste periode) de totale lasten (rente plus premie) toch ongeveer stabiel blijven.

Spaarhypotheek

De financiŽle bijsluiter is dus niet afgestemd op uw specifieke situatie. Online direct inzicht in de maandlasten en hypotheekvorm die bij u passen. Bij deze verzekering worden kosten in rekening gebracht. Deze verzekering kan niet premievrij worden voortgezet. Het verzekerd kapitaal is altijd gelijk aan de eindwaarde van de verzekering. In de financiŽle bijsluiter wordt uitgegaan van de "maatmens". Vraag direct de vrijblijvende offerte aan en profiteer van onze lage rente. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat.

Wat is de maximale hypotheek die u kunt krijgen? Wat gebeurt er met uw hypotheeklasten als de rente stijgt? En is oversluiten in uw situatie echt zo voordelig? Drie handige rekenmodules. Wie een nieuwe woning wil kopen, zal dan ook vrijwel altijd geld moeten lenen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.