Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Persoonlijk en makkelijk online geld lenen in Belgie
  De koersen worden getoond met een vertraging van ongeveer 15 minuten
  Joop Bresser (Delta Lloyd AM) adviseert een staatslening als 4 25 is bereikt

Het betreft voornamelijk Euronext en Duitse aandelen.

Aandelen Analyse

Technische analyse is geen exacte wetenschap maar eerder een kunst die iedereen kan aanleren. Edwin heeft deze cursus reeds een tiental keer gegeven. Wat het risico en het rendement betreft, situeert vastgoed zich tussen obligaties en aandelen. In dit forum publiceren we eveneens geregeld swing trade suggesties. Tijdens de cursus wordt de theorie besproken adhv interessante aandelen. Er zijn fundamentele analisten en er zijn technische analisten. Het betreft voornamelijk Euronext en Duitse aandelen. Wij gaan u niet dagelijks overrompelen met een pak tips. Vastgoedcertificaten die meestal investeren in één enkel gebouw gelegen in België.

Gezien de geringe correlatie van vastgoed met andere actiefklassen, gaan wij ervan uit dat een belegging in vastgoed zowel geschikt is voor defensieve als dynamische portefeuilles. Deze beleggingen zijn weinig gediversifieerd en veeleer riskant. Structureel hogere olieprijzen in vergelijking met het verleden Broos evenwicht tussen vraag en aanbod, Iran, beveiliging van de bevoorrading, risico op lagere productiequota's van de OPEC,. Men kan niet spreken van een vastgoedmarkt op Europees niveau omdat elke lokale markt haar specifieke kenmerken vertoont. Harde concurrentie van generische geneesmiddelen, druk op de prijzen,.

Deze effecten geven de houder recht op een deel van de huurinkomsten en van de eventuele verkoopprijs van het betreffende gebouw.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.