Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het bijzondere van de spaarhypotheek is dat bij een verhoging of verlaging van de hypotheekrent
  Beleggers laten zich afschrikken door het perspectief van lagere effectieve rendementen op kort
  Geld dreigt duurder te worden

Het Philips Pensioenfonds wil, mede naar aanleiding van de fraude, van al zijn vastgoed af.

Philips Pensioenfonds

Dat blijkt uit het deze week gepubliceerde jaarverslag. Kroonenberg was al eigenaar van winkelcentra Hilvertshof in Hilversum en Hoogvliet in Rotterdam. Het bedrijf wordt met de aankoop de nummer twee op het gebied van winkelcentra, na Rodamco-Unibail. De vastgoedwereld gaat ervan uit dat dit de grootste winkeltransactie van dit jaar is, met een waarde van vele honderden miljoenen euro's.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.