Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Zembla gaat na hoe deze crisis heeft kunnen ontstaan
  Vul hier in wel bedrag uitgedrukt in Euro u wenst te ontlenen
  Om haar spin off creatie te stimuleren en te ondersteunen heeft de K

Heeft u al een lening. Bespaar dan door nu over te sluiten.

Goedkoopste Persoonlijke Lening

Regelmatig zit in het rentepercentage een ophoging voor een verzekering die bij overlijden de schuld gedeeltelijk inlost. Langere looptijden zijn in bepaalde situaties ook mogelijk bijvoorbeeld bij een verbouwing. In het termijnbedrag wordt zowel de aflossing als de vaste rente berekend. In dit bedrag zit een deel aflossing en een rentebestanddeel. Binnen een vastgestelde looptijd met een vaste rente wordt er maandelijks afgelost en rente betaald. Dat is prettig, want daardoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent. In het laatste geval wordt er gespaard of belegd via een verzekering of een losse rekening. Indien deze onnodig is, kan deze wellicht worden verwijderd. De hoogte van het maximum bedrag is onder meer afhankelijk van uw inkomen en uw vaste lasten.

In deze special gaan wij in op diverse zaken rondom de creditcard.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.