Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Uw geld rendeert gedurende een vaste periode tegen een vaste rentevoet
  Hier vindt u alle beurskoersen van de Beurs van Berlage in Amsterdam
  De hypotheekrente is zo laag dat kopen erg aantrekkelijk is

Handige informatie over alles wat te maken heeft met sparen.

Bank Sparen

Geniet van een gegarandeerd rendement met de Goffin kasbon. Deze evolutie is moeilijk te voorzien, en is functie van uw activiteit en de daar geldende gewoontes. Het bundelt alle antwoorden op uw vragen over dit onderwerp. Een spaarrekening bij Triodos laat uw geld groeien en kost u niets. Beide methodes zijn weggelegd voor iedereen, ongeacht zijn verwachtingen of behoeften. De eenvoudigste spaarformule is uiteraard de spaarrekening. De overschrijving gebeurt op het tijdstip dat u aangeeft.

Indien het minimumsaldo niet wordt bereikt, zal de automatische spaaropdracht niet worden uitgevoerd. De professionele inkomsten en uitgaven fluctueren in de tijd en zijn meestal niet synchroon. Hoeveel zal uw pensioen bedragen ? Zal u uw huidige levensstandaard kunnen behouden ? Raadpleeg ons Pensioendossier.

Bovendien weet u dat Triodos uw spaargeld herbelegt in duurzame projecten, organisaties met een hart en bedrijven met een maatschappelijke meerwaarde.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.