Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Heeft u als consument het idee dat u onjuist wordt behandeld bijvoorbeeld door de overheid of b
  Dat gaat ten koste van de lening met jaarlijkse herzienbare rentevoet
  De gemiddelde variabele rente is weergegeven met een liggend streepje

Groensparen, een goed alternatief met vaak nog een mooi rendement.

Groen Sparen

SenterNovem zal altijd een kopie van het certificaat als voorwaarde verbinden aan een groenverklaring als er duurzaam hout wordt toegepast. Het duurzaam geproduceerd hout dat ik toe wilde gaan passen in de woning is niet beschikbaar. Door middel van windmolens en zonnecellen wordt energie opgewekt waarbij geen CO2 ontstaat. Onze ervaring is dat dit probleem te voorkomen is door een alternatieve houtsoort te kiezen en op tijd te bestellen. Dit doet u door ervoor te zorgen dat uw energiegebruik schoon opgewekt wordt of doordat er bomen geplant worden om uw CO2 uitstoot weer op te nemen. Er is ook een thematisch overzicht van alle dossiers.

De CO2 Credits die u hiermee opbouwt compenseren uw CO2 Debits uw CO2 uitstoot. Beide banken zorgen ervoor dat uw spaargeld gebruikt wordt voor mileugerichte investeringen. Als tweede gaat u kijken naar mogelijkheden om die CO2 uitstoot te compenseren uw carboncredits. Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht waar veel aandacht is besteed aan energiebesparing en milieu. Daarom is het belangrijk bomen aan te planten en ontbossing tegen te gaan.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.