Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Joop Bresser (Delta Lloyd AM) adviseert een staatslening als 4 25 is bereikt
  Naast de koopsom brengt de aanschaf van een (tweede) huis in Spanje nog een aantal extra kosten
  Geld lenen. Een voordelige lening sluit u af via Kredietcoach

Gezinnen met kinderen tot 16 jaar en met een jaarinkomen tot ongeveer 80.

Voordeel Uit Sparen En Beleggen

De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader. De waarde op mijn fiscaal overzicht is lager dan het voor mij belegde bedrag. De hoogte van uw voordeel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Ook de aftrekposten voor studie en opleiding komen te vervallen. Af en toe stort je een bedrag naar je spaarrekening en je rente wordt vanzelf bijgeschreven. De mogelijkheid om beroepskosten en rente voor consumptief krediet af te trekken komt te vervallen. De aflossingsvrije hypotheek met onbeperkte looptijd zal worden aangepakt.

Premies voor lijfrenten kunnen in de voorstellen alleen worden afgetrokken wanneer iemand een pensioentekort heeft en minder pensioen ontvangt dan 70 procent van zijn laatstverdiende loon. Het toptarief gaat van 60 naar 52 procent; het middelste schijftarief wordt 42 procent nu 50 en het laagste tarief wordt 32,9 en 36,85 procent.

Door je beleggingen te spreiden en de termijn waarop je belegt te verlengen, kun je dit risico wel verkleinen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kiest u voor één van de mogelijkheden of voor een combinatie. De fiscus en uw spaargeldLeuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Helaas kan ook uw spaargeld zich niet onttrekken aan het leed dat belastingen heet. Wat is het en waarom zou je?De levensloopregeling is een regeling die werknemers in staat stelt geld opzij te zetten voor later. Eventueel betaalde premies voor de Zorggaranties hoeven niet opgegeven te worden, omdat deze fiscaal geen waarde hebben.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.