Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Getronics al vroeg en heeft tot nu toe het gelijk aan zijn zijde.

Aandelen Getronics

De beursnotering van Getronics zal zo snel mogelijk worden beŽindigd. Let op, hier is een prachtig koopmoment aan het ontstaan! Beleggers die het aandurven kunnen nu een long positie innemen. Getronics kan het bijltje mij veel te makkelijk vallen. De samenvoeging heeft te maken met de overname van branchegenoot PinkRoccade. Getronics al vroeg en heeft tot nu toe het gelijk aan zijn zijde. In feite is er al enkele dagen sprake van een voorzichtige daling. Hiermee komt een eind aan een moeilijke periode bij Getronics. Gisteren een eerste dag van herstel voor Getronics. Gisteren sloot het aandeel onder de 1,98 en is dus weer afscheid genomen.

Elke zeven uitstaande aandelen zijn samengevoegd tot ťťn. Zolang dat besef er niet is, wordt het niets met dit bedrijf. Sinds gisteren is de koers van Getronics daarom circa zeven maal hoger. De totale overnamesom komt daarmee op 766 miljoen euro. Wang afstoten, Pink Roccade eruit, of nieuwe aandelen uitgeven. Bij een slot boven de 10 euro kan long gegaan worden, met als stop loss 9,9. Het huidige Getronics stevent af op een faillissement. Na de enorme dip eind juli is het stil rond Getronics. Prachtig om te zien hoe de stijgende trendlijn nu keurig als steun dient.

Liever een klein verliesje dan achteraf constateren dat het beter was geweest direct bij het begin al te kappen. Voor u een gokje waagt in dit aandeel moet u zich het wel realiseren. Als u nog geen positie heeft zou ik wachten met long gaan tot de vorige top doorbroken is. Als de ommekeer komt wordt het wel interessant, maar zover is het nog niet. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. De afgelopen drie beursdagen zagen we steeds dezelfde opening het hetzelfde slot. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan. Stop loss op 1,98 euro, dan kunt u speculatief een positie innemen. Intraday kon het een cent of wat schelen, maar in feite gebeurde er niet veel. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. De omzetten zijn minimaal en de indicatoren zijn negatief.

Al met al nog altijd weinig reden om nu in dit aandeel te willen zitten. Vooralsnog geen goed nieuws voor de aandeelhouders te melden. Erik van der Meijden, afkomstig van computerfabrikant Hewlett-Packard, is de nieuwe bestuursvoorzitter van de IT-dienstverlener. De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.