Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hoe langer de rentevaste periode hoe hoger het rentepercentage
  Hoeveel kan ik besparen.Bereken hoeveel u kunt besparen op uw hypotheeklasten
  Een overzicht van de rentestanden gedurende de laatste 25 jaar

Geld lenen. Een voordelige lening sluit u af via Kredietcoach.

Annuiteiten Lening

Bij een lineaire hypotheek betaalt u gedurende de looptijd maandelijks een vast bedrag als aflossing van uw lening. Later ben je netto steeds meer geld kwijt, maar heb je waarschijnlijk een hoger inkomen om de hogere lasten op te vangen. Heeft u extra geld nodig voor een nieuwe auto, keuken of badkamer? Kies dan voor een lening bij Frisia Financieringen. Er zijn veel verschillende soorten hypotheken met elk sterke en zwakke punten. Geld lenen? Een voordelige lening sluit u af via Kredietcoach. Veel mensen hebben te kampen met tijdelijke of langdurige financiele problemen.

Bij een levenhypotheek sluit u zowel een lening af als een levensverzekering. Uw schuld lost u tijdens de looptijd al langzaam af. De netto maandelijkse lasten van een hypothecaire lening worden in hoge mate be´nvloed. Wanneer u aangeeft welk bedrag u wilt lenen, begeleiden wij u door het gehele . Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen hypotheekrente en lost u niets af van de oorspronkelijke hypotheeksom. Het is logisch dat bij elke informatie dat u tot zich neemt er twee vragen opkomen. Soms door een scheiding, soms door werkloosheid en . Vandaar dat we via deze weg u de mogelijkheid willen geven om elke hypotheek gerelateerde vraag te stellen. Gemiddeld wordt een hypotheek voor uiterlijk 30 jaar afgesloten. Uw gegevens worden ten allen tijde vertrouwelijk behandeld. Het gevolg hiervan is dat dat de rente en daarmee de fiscale aftrek jaarlijks gelijk blijft.

Door de belastingaftrek ben je in de beginperiode relatief goedkoop uit. Daarnaast betaalt u over het nog uitstaande hypotheekbedrag rente. Deze hypotheekvorm wordt steeds minder vaak gebruikt.

Bij de verkoop en aanschaf van een woning kunt u kosteloos de oude hypotheek aflossen en een andere hypotheek aangaan. De rente die u over de hypotheeksom betaalt blijft hierdoor dus constant gedurende de gehele looptijd. De hoogte van de rente hoeft niet per definitie 30 jaar vastgezet te zijn. Over gehele looptijd netto meestal een stuk duurder dan andere hypotheekvormen. Het percentage wat u aan de fiscus afdraagt is tevens het percentage waarop u uw teruggave kunt baseren. Doordat u steeds meer gaat aflossen per maand, daalt uw hypotheekschuld op het eind snel.

Het veld dat u wilt berekenen moet u met de radiobutton selecteren. Kredietdesk geeft u een persoonlijk advies, toegespitst op uw situatie. Dat is afhankelijk van de belastingschijf waarin u valt. Alsmaar lager wordend fiscaal voordeel, en daardoor steeds hoger wordende netto maandlasten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.