Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De hypotheekrente is in Nederland al jarenlang aftrekbaar
  BelgiŽ heeft tijdens de onderhandelingen bij de Verenigde Naties steeds aangekondigd mogelijk e
  Hierin moeten we als overheid onze jongeren aanmoedigen

Geld lenen aan derden is wettelijk gereglementeerd.

Lenen Vergelijken

De aard van de hypothecaire lening speelt als dusdanig geen rol meer als de bovenstaande voorwaarden vervuld zijn. Geld leen je en hiervoor betaal je intrest aan de bank. De notaris is hier goed in thuis en zal u dan ook graag helpen. Betaal je niet elke maand trouw een gedeelte van het geleende bedrag terug plus intresten, dan verkoopt de bank je pand en recupereert ze het geleende bedrag. Misschien had u nog bij iemand anders een schuld, bv. Het aangaan van een lening is een belangrijke zaak. Dan dient hij immers hoofdzakelijk kapitaal terug te betalen. Om het volledig te betalen gaat u een lening aan van 1.

De tweede ingeschreven schuldeiser krijgt slechts 600. De kosten van zo'n schatting zijn voor uw rekening. Uiteraard moeten uw berekeningen nog specifiek aangepast worden aan uw persoonlijke situatie. De formule is interessant indien de rentevoeten weer stijgen. Het betekent enkel dat u minder belastingen moet betalen. De jaarlijkse terugbetaling van het kapitaal is altijd gelijk. Laat u niet te vlug verleiden wanneer het gaat om een hypothecaire lening ! Vergelijk de verschillende formules, ontdek het nieuwe fiscale stelsel en een heleboel tips in ons woondossier !.

Vermijdt in ieder geval dat u een betaling vergeet om welke reden dan ook. De notaris moet die ontvangen en doorstorten aan de fiscus. De kosten die de notaris aanrekent zijn wettelijk vastgelegd. In totaal staat u bij de eerste geldschieter nog voor 900. Er kunnen zich in de praktijk echter wel verschillen voordoen. Hierover sluiten we met u een geschreven overeenkomst.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.