Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Beveks zijn heel flexibel en kunnen uiteenlopende beleggingen bevatten
  Wilt u geld besparen zonder dat u er veel voor hoeft te laten. Dan is 200 Gouden bespaartips ee
  Groningen laten schieten Frisia B1 won deze wedstrijd overigens met 1 2

Geen extra kosten dus, maar ook gedaan met omrekenen.

Koers Omrekenen

Ik denk al volledig in euro's en moet quasi nooit meer omrekenen tenzij bij ongebruikelijke bedragen. Globaal zullen bedrijven en werknemers minder belastingen betalen. Ondernemingen die geen buitenlandse munt voor hun activiteiten gebruiken, moeten alle elementen van het actief, het passief en de eigen middelen gewoon in euro omrekenen. De statutaire jaarrekening zal in die periode ofwel in euro ofwel in Belgische frank worden opgesteld. Geen extra kosten dus, maar ook gedaan met omrekenen. De invoering van de euro wordt een reusachtige onderneming. De onderneming heeft gehandeld zoals gewoonlijk, ofwel met gebruik van de dagkoers, ofwel met gebruik van een standaardkoers. Een handelsonderneming is niet verplicht haar maatschappelijk kapitaal in euro om te zetten. Het ten laste nemen van de kosten verbonden aan de overschakeling op de euro vergt geen bijzondere bepalingen.

Met de omschakeling naar de euro als betalingsmiddel is er heel wat veranderd in de landen van de eurozone. Met dit artikel willen we jullie een paar tips meegeven om zo goedkoop mogelijk betalingen in het buitenland te verrichten. Als je echt niets hebt tegen de Franstaligen, dan ben je volgens mij geen Vlaamsgezind en hebt u geen reden Vlaamsgezind te zijn. Hoef nu geen vreemde munten meer te wisselen als we even naar andere Euro-landen reizen. Echter, de ondernemingen waarvoor het geconsolideerde balanstotaal meer bedraagt dan 1 miljard euro kunnen hun geconsolideerde rekeningen opstellen in miljoenen euro.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.