Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De onzekerheid van de voorwaarde dient objectief te zijn d
  Hier in kwam naar voeren dat ik mijn eindbedrag niet haalde
  Voor bijna iedereen heeft Hypotheektopper een oplossing

Gebruik ook al jaren de AT-bank voor een deel van de spaarcenten.

De Hoogste Rente

Vaak staan er wat onbekendere of kleinere banken in de lijst met gunstige spaartarieven. Als dat goed gaat, kunnen we het altijd nog verhogen. Dat deed ik ook al bij de Postbank voor de studie van mijn kinderen. Je kunt kiezen uit een direct opneembare spaarrekening en een spaarrekening met een vaste looptijd. Ook een spaarpot voor later, bekijk dan ons spaar rente overzicht voor hoge spaarrentes. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Met de nieuwe rekeningen is door de banken beter tegenspel te bieden aan de concurrentie.

Je kan overigens ook de maandelijkse storting gemakkelijk tijdelijk aanpassen. Het voornemen is om met 100 per maand te beginnen. Uiteraard hebben wij in Nederland ook de mogelijkheid om een spaarrekening te openen in het buitenland. Het openen van een nieuwe spaarrekening is vaak heel gemakkelijk. Vooral de grotere banken introduceren met enige regelmaat nieuwe spaarrekeningen. Toch loopt u niet zomaar het risico om uw geld kwijt te raken als er onverhoopt iets gebeurt met zo'n bank. Valt gewoon onder de Nederlandse Garantieregeling van de Nederlandse Bank. Gebruik ook al jaren de AT-bank voor een deel van de spaarcenten.

Check vandaag nog of u ook meer rente kunt verdienen. Wanneer u geld op een spaarrekening zet verwacht u niet dat er met uw geld vervolgens wapens geproduceerd worden of mensenrechten geschonden worden. Het openen van een betaalrekening bij de nieuwe bank is meestal niet nodig en u kunt ook met uw hypotheek, lening en andere producten gewoon bij uw huidige bank blijven.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.