Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het is ruim 30 graden en de terrasjes zijn goed gevuld
  Kleine leningen helpen armen in de derde wereld eigen bedrijfjes op te zetten
  Ik hoop dat deze tips over Frisia Financieringen behulpzaam kunnen zijn bij het afsluiten van e

Gaarne alle bedragen, behalve rente indien gevraagd, afronden.

Boete Rente

Het rentepercentage dat uw geldverstrekker op dit moment vraagt voor een nieuwe soortgelijke hypotheek, vergelijkbaar met de resterende rentevaste periode, afgerond naar beneden. Tel daar de bijkomende kosten bij op en een oversluiting kan kostbaar worden. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat. Gaarne alle bedragen, behalve rente indien gevraagd, afronden. De uitgaven moeten wel betrekking hebben op de aankoop, verbetering en onderhoud van de eigen woning in het jaar van betaling. Wat in aftrek is te nemen is eigenlijk heel 'gemakkelijk'; de rente over en kosten die samenhangen mét een hypothecaire lening.

Het rentepercentage dat uw geldverstrekker op dit moment vraagt voor een nieuwe soortgelijke hypotheek, met dezelfde rentevaste periode die u nu hebt. Indien echter wordt overgestapt naar een andere geldverstekker heeft de klant, naast de reguliere hypothecaire kosten o. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.