Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Viva.

Onder Voorbehoud Van Financiering

Een heerlijk gelegen hoekwoning aan de rand van de wijk Tanthof-West. Eindelijk iemand die kan lezen, en het ook begrijpt. Datzelfde is ook verstandig om te doen mbt de financiering. Daarnaast zal de koper in de volgende fase een due diligence afnemen. Vragen over bezichtigingen, onderhandelingen, koopovereenkomsten en meer. Volgens mij hoeft het pas schriftelijk bij het voorlopigkoop contract. Overigens heb ik ergens anders op dit forum ook een bericht van jou gelezen waarin je verwijst naar een antwoord van de Ombudsman mbt tot een zelfde soort geval. Er zullen dus nog laatste onderhandelingen plaatsvinden. Na een pijnlijke behandeling bij de kaakchirurg sta ik ook niet springen om na de tandarts te gaan. De voordeur bereikt u via het rustige en kindvriendelijke woonerf.

Ook is het vanaf 1 september verplicht de koop schriftelijk te sluiten. Wow, leuk uitzicht, zeker als je het je eigen uitzicht kunt noemen. De verkoper wilde graag dat we de offerte ondertekende. Diligence wordt bijna altijd uitgevoerd door een extern bureau. Vandaag gebeld met de verkopende makelaar en gevraagd naar info over de VVE, splitsingsakte, huishoudelijk reglement. Het kan geen kwaad om dit nog even expliciet te melden. Ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Viva. Hopenlijk is al mijn gestress voor niks en krijgen we de financiering rond. Ben je heel trots op je lijf en wil je dat aan heel Viva-lezend Nederland laten weten? . Anders is het eventueel gewoon een simpele annulering. De wetgever heeft echter beslist dat het in het belang van de koper is om de aanschaf van een woning zwart op wit te stellen.

Nu ga ik deze week voor het eerst een aantal woningen bekijken maar ik zou graag van jullie weten op welke technische, commerciele, juridische dingen ik moet letten. Bergambacht, Bodegraven, Boskoop, Moordrecht, Nederlek, Nieuwerkerk ad IJssel, Ouderkerk, Reeuwijk, Schoonhoven, Vlist, Zevenhuizen en Moerkapelle. Tevens kan dit gezien worden als een vergoeding van onkosten die gemaakt worden om de woning langer aan te houden en deze opnieuw te moeten verkopen. Er zijn types die hun lippen opspuiten tot donald duck-eske proporties. In mijn optiek zal een serieuze koper hier geen probleem mee hebben, omdat deze zeker is dat de financiering rond komt. Wanneer u de woning heeft gevonden die aan al uw wensen voldoet komen er veel zaken op u af.

De makelaar zal geen mededeling doen over de hoogte van biedingen. Dat blijkt niet uit het vermelde bij Speciale Afspraken. Zoals het er nu naar uit ziet zal dat wel gaan lukken, maarja.

In bedoeld koopcontract worden of kunnen ontbindende voorwaarden opgenomen worden. Mocht dat onverhoopt toch zo zijn dan zullen zij ons verder helpen. Voorheen was een mondelinge overeenkomst ook rechtsgeldig. Zoals het daarin gestelt wordt zit je aan een ovk vast tenzij er een andere afspraak schriftelijk is vastgelegd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.