Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Binnen enkele seconden klinkt het echter; ~Ik ben er wel geweest
  Dit bureau geeft informatie over leningen en aflossingen van personen die hier gebruik van make
  In deze rubriek vindt u het aandelennieuws van de jongste beursdag

Friesland zout gewonnen uit een zoutlaag die op een diepte van 2.

Frisia Zout

Friesland zout gewonnen uit een zoutlaag die op een diepte van 2. Redstack legt zich toe op de ontwikkeling en commercialisering van Blue Energy. Honderd keer zo snel als verwacht kruipen de stroperige steenzoutlagen in de diepste zoutmijn ter wereld, drie kilometer onder de grond. Na sluiting van de mijn veert de onvoorziene bodemdaling mogelijk weer terug. Mocht u geen prijs stellen op verdere toezending laat het ons even weten. Dit is de laatste nieuwsbrief die u dit jaar van ons ontvangt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.