Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Er zijn zoveel ambtenaren die zwaar lichamelijk werk moeten doen.

Ambtenaren Cao

Probleem is ook, dat veel buitenstaanders mopperen op dergelijke acties; om reden dat veel mensen altijd maar denken dat ambtenaren slechts in kantoren te vinden zijn en weinig of niets doen. Korting op de basisverzekering terwijl nog niet eens is vastgesteld wat de basispremie is. Vergeet ook de gemeente en overheid niet! Veel hoge ambtenaren zijn schalen gestegen in de afgelopen tijd. Ach,als je je eigen zak zit te spekken, moet je ook wat voor.

Maar ook veel ambtenaren in kantoren werken vaak harder dan de grapjes doen vermoeden. De bond moet dit heel goed gaan uitleggen, zoals het nu staat stem ik tegen. Er zijn zoveel ambtenaren die zwaar lichamelijk werk moeten doen. Heeft dit tot gevolg dat er extra banen zullen verdwijnen om de voorgenomen bezuinigingen te realiseren? Zo ja, om hoeveel banen gaat het? 5. Een troost voor ambtenaren hun werkt nog niet overgebracht naar de goedkope landen. Ja, dat kan ook zo eens gebeuren, meneer Van den Brink. Ook ik heb met meer dan verbazing kennis genomen van dit akkoord.

Hiermee onderschrijf je als bond, dat er langer moet worden doorgewerkt. De maatschappijen geven al aan dat de kosten veel hoger zullen uitvallen dan gemeld door het ministerie. Ik heb weinig te maken gehad met deze demonstratie omdat ik de deur niet uithoefde maar je laatste alinea is bijna een gewoonte aan het worden. Maar het was denk ik wel mooi, want niemand wist het. We hebben het over een periode van 3 jaar en 3 maanden. Ook dat is een kwestie van het voeren van goed beleid. Ik ben rijksambtenaar, heb een leuke baan, en ja ik werk.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.