Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Er zijn in de categorie Levensloop geen tips beschikbaar.

Levensloop Rente

De vakbonden willen in sommige CAO's ook zogeheten seniorendagen of adv-dagen aanmerken als kapitaal dat in de levenslooppot kan worden gestort. Als een werknemer besluit om dit jaar te stoppen met de spaarloonregeling, heeft de werkgever nog tot eind september de tijd om het opgebouwde tegoed terug te storten. Met de levensloopregeling spaart u een deel van uw brutosalaris. De spaarloonregeling kan overal voor worden gebruikt. Over het geld dat opzij wordt gelegd, krijgt de spaarder een flinke rente. Dit spaargeld kunt u opnemen als u later een tijd met onbetaald verlof wilt gaan. Er zijn in de categorie Levensloop geen tips beschikbaar. Het spaargeld uit de levensloopregeling kunt u gebruiken om de periode van onbetaald verlof te financieren.

Maar in de levensloopregeling mag wel meer geld worden gespaard dan bij de spaarloonregeling. Dat zijn er veel minder dan het aantal 'spaarloonders'. Het tegoed van de levensloopregeling mag alleen worden gebruikt om verlof te financieren. De reden waarom u het verlof opneemt is niet belangrijk. De levensloopregeling is heel flexibel, u bepaalt namelijk zelf voor welke vorm van verlof u spaart. Op dit prikbord kunnen discussies, vragen, oproepen en andere onderwerpen geplaatst worden die gerelateerd zijn aan het onderwerp pensioen. Grote banken en verzekeraars hebben met bedrijven percentages van boven de 4 procent afgesproken. Over de inleg betaalt u dus geen belasting, over de uitkering wel.

De werkgever moet zulke dagen dan omzetten in brutoloon, dat dan aan het opgebouwde spaargeld kan worden toegevoegd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.