Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Er zijn echter ook andere mogelijkheden om geld te lenen, zonder toetsing bij het BKR.

Geld Lenen Zonder Bkr Toetsing

Dit is essentieel Men kan namelijk een negatieve codering hebben bij het BKR. Een doorlopend krediet kenmerkt zich door een onbeperkte looptijd. Een hypotheek is een vorm van krediet waarbij de waarde van een woning waarvoor het krediet bestemd is als onderpand geldt voor het te verstrekken krediet. Elk persoon heeft zo zijn eigen reden om een lening af te sluiten, of het nu gaat om het aanschaffen van duurzame producten of dat er sprake is van een noodsituatie. Ga nu de verschillende geldaanbieders met elkaar kan vergelijken en waar men op moet letten bij het aangaan van een dergelijke lening. Het Bureau Krediet Registratie registreert van alle mensen in Nederland de kredieten die ze hebben afgesloten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een bedrag te lenen voor de aankoop van goederen, het aflossen van andere schulden of om bijvoorbeeld een woning te kopen. Op het moment dat u een lening hebt afgelost en uw schuld dus geheel is voldaan blijven uw kredietgegevens vijf jaar bewaard door het BKR. Aan een aanvraag voor een lening of krediet kunnen verschillende redenen als oorzaak hebben.

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom mensen overgaan tot het afsluiten van een lening. Voor het bepalen van een leningvorm is het belangrijk om rekening te houden met het doel van de lening. FinanciŽle instellingen hebben de verplichting om onder meer leningen die zijn verstrekt aan de consument door te geven aan het Bureau Krediet Registratie. Belastingschulden en huurachterstanden zijn overigens hier niet verwerkt. Ook zal de mogelijke kredietgever kijken naar gegevens als uw inkomen en overige financiŽle verplichtingen en persoonlijke omstandigheden, om te bepalen of u een persoonlijke lening, doorlopend krediet of hypotheek kunt krijgen. De reden om te besluiten een lening af te sluiten kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak ligt er een bepaalde noodzaak aan ten grondslag. Zo kunnen de voorwaarden bij de diverse aanbieders nogal verschillen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto mee te financieren en een van die manieren is door middel van huurkoop. Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.