Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De rentevergoeding stopt op de dag dat u het geld van uw spaarrekening afboekt
  Hier in kwam naar voeren dat ik mijn eindbedrag niet haalde
  Zaken als een rolstoel een doorligmatras en krukken zijn nu niet te krijgen

Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen.

Lening Zonder Bkr Toetsing

Elk persoon heeft zo zijn eigen reden om een lening af te sluiten, of het nu gaat om het aanschaffen van duurzame producten of dat er sprake is van een noodsituatie. De goederen kunnen opgehaald worden zodra het geldbedrag terugbetaald is. Denk je dat je toch een lening nodig hebt, dan leef je klaarblijkelijk op te grote voet, en kon je je dat grote huis, die dikke TV, die grote auto, en dat dure kind dus niet veroorloven. Er zijn verschillende mogelijkheden om de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto mee te financieren en een van die manieren is door middel van huurkoop. Als je ergens geld wilt gaan lenen dan zal de kredietverstrekker allereerst nagaan of je reeds geregistreerd staat bij het BKR. De rekening zal uiteindelijk toch aan het slachtoffer worden gepresenteerd. De reden om te besluiten een lening af te sluiten kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak ligt er een bepaalde noodzaak aan ten grondslag. Voor het bepalen van een leningvorm is het belangrijk om rekening te houden met het doel van de lening. De adverteerder heeft besloten het bieden niet te activeren. Geld lenen kan op vele manieren en in veel verschillende vormen plaatsvinden.

Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen. Wanneer u geld wilt lenen, kunt u ook kiezen voor de aanvraag van een doorlopend krediet. Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom mensen overgaan tot het afsluiten van een lening. Het Bureau Krediet Registratie registreert van alle mensen in Nederland de kredieten die ze hebben afgesloten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een bedrag te lenen voor de aankoop van goederen, het aflossen van andere schulden of om bijvoorbeeld een woning te kopen. Zo kunnen de voorwaarden bij de diverse aanbieders nogal verschillen. Denk aan mensen die door hebzuchtige loverboys financieel worden uitgebuit. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Geld lenen kan heel wat voeten in de aarde hebben en een gedegen voorbereiding is dan ook op zijn plaats.

Belastingschulden en huurachterstanden zijn overigens hier niet verwerkt. Het is dan ook een ideale manier om ineens over een bepaald geldbedrag te kunnen beschikken. Het lenen van geld is iets wat tegenwoordig heel veel voorkomt. Direct geld lenen met goud, auto, motor of electronica als onderpand. Een doorlopend krediet kenmerkt zich door een onbeperkte looptijd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.