Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Nous vous offrons des financements pour votre auto moto et travaux
  De uitkering bij overlijden waarmee de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost
  Bij de belastingaangifte moet een fiscaal attest worden gevoegd

Er zijn bepaalde objecten die verplicht aangeschaft moeten worden.

Lening Aan Kinderen

Nadat u de kinderen warm heeft gemaakt voor het spel laat u ze achter de computer plaats nemen. De plattegrond is de weergave van het huis van bovenaf gezien. Vertel de kinderen dat ze goed moeten kijken naar de filmpjes, daarmee kunnen ze het spel spelen. Een gesprek met een van onze adviseurs kost u niets en geeft u financiŽle duidelijkheid. Sommige van die lasten zijn gerelateerd aan objecten die gekocht kunnen worden. Als de ingestelde tijd nog niet verstreken is, kan men het spel via deze knop vroegtijdig verlaten. Bij aanvang van het spel zal de woonkamer in het hoofdscherm zichtbaar zijn, zonder enig meubilair. Elk huishouden heeft een aantal vaste lasten per maand, welke van het maandelijkse salaris afgetrokken worden. Na het introfilmpje en de uitleganimatie verschijnt het hoofdscherm. Als het spel goed gespeeld is, krijgt de leerling het eindfilmpje te zien.

Begeleid de kinderen door vragen te stellen over hoe het gaat. Afhankelijk in welk speldeel er gespeeld wordt zal dit verhoogd of verlaagd worden. Maak samen met de kinderen een woordspin over de zin "op jezelf wonen". Tevens kan men in dit scherm in minuten bepalen hoelang het speldeel maximaal gespeeld kan worden. Speel het spel zelf eens, u kunt dan makkelijker de kinderen helpen. Het icoon van de bank een geldzak is alleen actief, wanneer er gespeeld wordt in het speldeel met budget. Er zijn bepaalde objecten die verplicht aangeschaft moeten worden. Hier geeft de teller weer hoeveel er aan euro's is uitgegeven aan objecten.

In de kamer kunnen objecten geplaatst worden, die via de catalogus aangeschaft kunnen worden. Na het filmpje komt men weer in het spelkeuze scherm beginscherm, waarna er weer een nieuw spel gespeeld kan worden. In de catalogus zijn verschillende objecten meubilair weergeven die aangeschaft kunnen worden. Als op dit icoon gedrukt wordt slaat de catalogus open. Wanneer er voor een lening is gekozen, verdwijnt het leenscherm.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.