Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lage rente kan pijn doen
  Een van de bestuursorganen van de Europese Centrale Bank ECB
  De lening kan in een onderhandse akte worden vastgelegd

Er staat immers dat alleen de speciale prijs geldt onder voorbehoud.

Voorbehoud Financiering

In mijn optiek zal een serieuze koper hier geen probleem mee hebben, omdat deze zeker is dat de financiering rond komt. Teken nooit zonder een of twee dagen bedenktijd, ook niet wanneer ze zeggen dat je het terug kan draaien. Er staat immers dat alleen de speciale prijs geldt onder voorbehoud. Volgens mij is het overleggen van een schriftelijke afwijzing van de geldverstrekker voldoende om de keuken zonder annuleringskosten af te zeggen. Overigens gaan we er nog steeds vanuit dat de financiering goed komt. Anders is het eventueel gewoon een simpele annulering. Stuivenberg, tekenen op een of ander contract ter plekke onder voorbehoud van een hypotheek, mensen zijn toch zelf bij machte om een hypotheek te regelen met hun eigen bank of hypotheek adviseur. Hopenlijk is al mijn gestress voor niks en krijgen we de financiering rond. Wow, leuk uitzicht, zeker als je het je eigen uitzicht kunt noemen.

Ook een serieuze koper is lang niet altijd zeker dat de financiering rond komt. Wanneer u de woning heeft gevonden die aan al uw wensen voldoet komen er veel zaken op u af. En als nu de financiering niet rond komt, vervalt dan ook de gegeven opdracht zonder dat anuleringskosten verschuldigd zijn. In een dergelijk geval kan een rechter wel bepalen dat de partijen, nu ze het over de door hen zelf aangegeven hoofdzaken eens zijn, moeten doorgaan met onderhandelen tot er een redelijk resultaat is bereikt. Ook is het vanaf 1 september verplicht de koop schriftelijk te sluiten. Bergambacht, Bodegraven, Boskoop, Moordrecht, Nederlek, Nieuwerkerk ad IJssel, Ouderkerk, Reeuwijk, Schoonhoven, Vlist, Zevenhuizen en Moerkapelle.

Ik wil alleen iedereen waarschuwen gaat niet met hun in zee. Tevens kan dit gezien worden als een vergoeding van onkosten die gemaakt worden om de woning langer aan te houden en deze opnieuw te moeten verkopen. Er staat dat zij alleen een offerte nodig had die ivm een verbeterings project. Ik heb ook sterk aan mezelf getwijfelt maar ik wist zeker dat ik dit soort praktijken alleen maar zou aanmoedigen door toe te geven.

Ben nu bij rechtswinkel geweest en die zeggen dat ik gewoon nog een brief moet schrijven . Eindelijk iemand die kan lezen, en het ook begrijpt. Mocht dat onverhoopt toch zo zijn dan zullen zij ons verder helpen. Chisha, ik vind het jammer dat je je hebt laten intimmideren maar ik kan me het goed voorstellen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.