Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lening van familie of vrienden waarbij in onderling overleg afspraken worden gemaakt over rente
  In het voorjaar 2007 komen twee nieuwe regelingen die de financiering van publiekfilms een stuk
  Alex BeleggersbankAlex voor de beginnende tot de gevorderde belegger

Er dreigt een humanitaire crisis voor 4 miljoen mensen in Mali, Niger en MauritaniŽ, tenzij de donorlanden snel voor humanitaire noodhulp zorgen in de vorm van voedsel, zaaigoed en veevoeder.

Dollar Crisis

Ik zie het westen nog wel gechanteerd worden door fundamentalisten in landen met enorme olievoorraden als dat niet al ten dele gebeurt. Tegenstanders stellen terecht dat deze voorstelling van zaken een rookgordijn is om de werkelijke reden te verbloemen, namelijk de economische belangen van de wereldmachten in de regio, in het bijzonder de controle over de Iraakse olie. De militaire opbouw aan de Golf vindt plaats om een permanente bezettingsmacht te vestigen. Bovendien tegen dat we heel onze economie omgeschakkelt hebben zijn we ook al weer 50 jaar verder. Van de totale handelsimport van de OPEC-landen komt 45 procent van landen uit de eurozone, terwijl de OPEC-landen de voornaamste leveranciers van olie en ruwe olieproducten naar Europa zijn.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.