Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

En we betalen zo'n 200 miljoen euro aan rente, per dag.

Rente Banken

Analisten hielden rekening met een gelijkblijvende rente, ondanks een vertraging van de economische groei en de toenemende druk vanuit de markt om de rente te verlagen. Je kan overigens ook de maandelijkse storting gemakkelijk tijdelijk aanpassen. Spaar rekening rente vast termijn deposito en rente spaardeposito. Door te wisselen van spaarrekening kunt u geld verdienen. De renteverlaging, die de Bank of England gisteren aankondigde, is in de Londense City met instemming begroet. Zelf een aanvullend pensioen opbouwen is voor veel Nederlanders bittere noodzaak. Een unicum, andere banken klagen juist steeds luider over de kosten van het betalingsverkeer en laten hun rekeninghouders meer betalen voor bijvoorbeeld hun bankpas. Vergelijk de rentetarieven spaarrekening en neem de beste spaarrekening.

Mensen moeten zich druk maken om een paar centen terwijl en miljarden gestolen worden door de banken. Vorige maand kwam de inflatie in Europa op een recordhoogte van 3,2 procent. Een half uur voor de mededeling van de ECB, kondigde de Britse Centrale Bank een renteverlaging aan van een kwart procent. Dat heeft ECB-president Jean-Claude Trichet in Frankfurt verklaard. Elke cent rente die we betalen is een cent die gestolen is. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Indien een bank de spaarrente verlaagd moeten wij overstappen naar een andere bank. De garantie geldt zowel voor je saldo als voor de rente.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.