Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Niet alle rentes zijn hetzelfde
  Het is een hypothecaire lening op basis van een gemengde verzekering
  Een zeer langlopende hypotheekrente is een voorstel dat de moeite loont om uitgediept te worden

En dat is een hypotheeklening ook! Een combinatie van beide ligt dus voor de hand.

Hypotheek Calculator

En dat is een hypotheeklening ook! Een combinatie van beide ligt dus voor de hand. In het contract vind ik echter niks terug over het afkopen van de lening. De wagen verkopen zal wellicht gelijk staan met de volledige aflossing van het saldo.

De persoon uit ons voorbeeld koopt een pand aan voor 100 000 EUR. Maar zeg zelf, de kans daartoe is relatief klein en de fondsenbeheerder moet al erg knoeien om dat rendement niet te halen. Indien ze een bijkomende vergoeding vragen lijkt het me dan inderdaad het beste om gewoon verder af te betalen. Tja, en komen ze er dan achter, dan staan ze heel snel bij de borgstellers op de stoep. Samengevat heb je op deze manier de vertrouwde woonlening, de aanlokkelijke lange termijn rendementen, de maximale fiscale voordelen en een permanente dubbele reserve. Bovenstaande sloganeske leuze roept behoorlijk wat scepsis op, maar. De formule is bijzonder populair in Nederland en wint meer en meer aan belang op de Belgische markt. Hoe komt het dat de wagens zoveel duurder zijn bij jullie? Wnt heb al gehoord dat jullie ook wegentaxs maandelijks betalen. Indien niet, dan staat het je vrij zolang je maar betaalt. Sorry hoor, maar naar Nederlands Recht is dit anders geregeld. Tegen dat je bijna met pensioen mag gaan heb je een enorm kapitaal opgebouwd als je de lening niet vervroegd terugbetaalt hebt.

Na terugbetaling op eindevervaldag van de ontleende 75. De persoon uit het voorbeeld koos voor maandelijkse stortingen in een traditioneel fonds. Ik ben aan het overwegen om mijn wagen te verkopen. Het ziet er me een duur land uit voor auto te rijden. Meer nog, in bedrag koopt u evenveel, maar u koopt veel meer units aan wanneer zij relatief goedkoop noteren. Ge leent geen auto van u bank, wel geld en zolang je dat hebt zullen ze er geen probleem van maken. Bovenstaande simulator maakt al meteen duidelijk waar we heen willen en op welk een bedragen je mag rekenen na 30 jaar, maar ook na 20 jaar. Is het een algemene lening of specifiek voor de auto? En dan bedoel ik dat bij de bank is vastgelegd dat met het geld een auto is gekocht.

Ik zit wel met een autofinanciering die nog 8 maanden loopt. Later dienen ter staving uiteraard de nodige originele documenten aan ons overgemaakt te worden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.