Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Wij bieden scherpe rentevoeten voor een rente lening
  Het is de eerste onderhandse plaatsing van Hunter Douglas in de VS
  Een hypotheek welke aansluit op uw wensen qua risico en maand lasten

En als iemand dan meer wil lenen, prima, maar dat meerdere is niet meer aftrekbaar.

Hypotheekrente Aftrekbaar

En als iemand dan meer wil lenen, prima, maar dat meerdere is niet meer aftrekbaar. Voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer, of de aanschaf van een auto. Daarmee worden huiseigenaren duidelijk minder kwetsbaar, voor rentestijgingen zowel als voor waardedalingen. Ik denk dat hiermee toch een duidelijke stimulans wordt gegeven aan het aflossen van hypotheken, en daarmee aan vermogensvorming.

Hoe financier je een verbouwing?Door Heidi KlijsenJe huis is toe aan een grondige opknapbeurt. Maar, naarmate het om een groter gefinancierd bedrag gaat, kunnen er meer vraagtekens gesteld worden bij het aspect "eerste levensbehoefte". Met de Krediethypotheek gebruikt u de overwaarde van uw huis om nieuwe investeringen te doen. Vraag maar aan de eerste de beste verkoper van de straatkrant. Een belangrijke ontbindende voorwaarde is het kunnen regelen van de financiering. Een garantie van meestal de geldverstrekker dat de waarborgsom die de koper bij nalatigheid aan de verkoper moet betalen, wordt voldaan. Laten we dat bedrag aanduiden als de "maximaal in aanmerking te nemen hypotheek".

Ik wil geld opnemen uit mijn Postbank Krediethypotheek. Ik denk dat we, naarmate de hypotheek in kwestie groter is, ons meer kunnen afvragen of dat nog wel gesubsidieerd moet worden. Bij het kadaster staan alle onroerende zaken geregistreerd. Een bepaling in het voorlopig koopcontract die het mogelijk maakt de overeenkomst zonder kosten te ontbinden. Puur als betrokken burger wil ik mijn baksteentje bijdragen aan de discussie.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.