Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Heeft u al een lening. Bespaar dan door nu over te sluiten
  Het bijzondere van de spaarhypotheek is dat bij een verhoging of verlaging van de hypotheekrent
  Eerder deze week verhoogden Rabobank en Friesland Bank al hun hypotheekrente

Eerst moet het kapitalisme net zo extreem worden als het communisme.

Wat Is Rente

Eerst moet het kapitalisme net zo extreem worden als het communisme. Karel kocht een grote pizza voor hemzelf en voor de vier andere leden van de band. Is je huisnummer een volkomen derde macht? De man spreekt de waarheid.

Voordat deze beproeving begint krijgt Tiziano betrouwbare informatie over welk stukje precies giftig is. De activiteiten van de fondsen die het meest tegen de borst van mensen stuit zijn dan ook speculatieve zaken. Stijgt de rente dan zal de snelheid zoals die nu gaat geleidelijk afzwakken en zullen de rendementen ook lager worden. Die hoeft allemaal niet negatief uit te pakken voor de bedrijven hoor. Banken willen zo graag hypotheken verkopen dat ze sinds kort de eerste maanden na het afsluiten van een hypotheek geen rente vragen. Op een dag vertrekt Maria de school vijf minuten later, omdat ze nog met de meester moet spreken. Misschien dat we daarna tot een hoger bewustzijn geraken minder materialistisch worden en dan eindelijk de kans krijgen zoals we in 1968 leken te krijgen om er een betere wereld van te maken. De letters van Een en Acht staan in alfabetische volgorde.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.