Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Alle hypotheekrente tarieven van alle geldverstrekkers (banken en verzekeraars) in Nederland vo
  Nous vous offrons des financements pour votre auto moto et travaux
  Dat kan een aanzienlijke besparing van successierecht opleveren

Eerder verhoogden ook andere banken zoals KBC, Argenta en Centea al hun hypothecaire tarieven.

Argenta Hypotheekrente

Eerder verhoogden ook andere banken zoals KBC, Argenta en Centea al hun hypothecaire tarieven. Naar aanleiding van een daling van de rentevoeten op de financiŽle markten heeft Fortis Bank beslist om de rentevoet van de woonkredieten aan te passen. Redacteur Luc Coppens bespreekt elke vrijdag een aspect van onze gezinshuishouding. Er is een historische hervorming op til van de fiscale behandeling van woonleningen. Dexia, het vroegere Gemeentekrediet, heeft zijn rentetarieven voor woonkredieten flink verlaagd. Redacteur Luc Coppens plaatst elke maandag financiŽle, fiscale en andere aspecten van de gezinsportefeuille in een ruimer perspectief. De lage rente zette de gezinnen in de eerste jaarhelft massaal aan om hun bestaande woonkrediet te vervangen door een nieuw, goedkoper krediet via een zogenaamde herfinanciering. Vooraleer u een lening aangaat, is het belangrijk na te gaan hoeveel u maandelijks kan besteden aan de afbetaling. De banken maken zich op voor een tweede ronde tariefverhogingen bij de woonkredieten in twee maanden tijd. De stress die gepaard gaat met het afbetalen van een lening voor een huis, maakt mensen ziek.

Steeds meer gezinnen sluiten woningkredieten af met looptijden van 25 tot 30 jaar in plaats van 20 jaar. Dat komt vooral omdat de Belgen de afgelopen jaren massaal een hypothecaire lening, een lening met een huis of een ander onroerend goed als onderpand, hebben afgesloten. Jonge gezinnen zullen in de eerste moeilijke jaren meer kunnen aftrekken van hun belastingen, terwijl dat nu vaak minder is. De bank wil daarmee inspelen op de almaar toenemende concurrentie op de hypotheekmarkt. Veel huiseigenaars laten na hun hypothecaire lening te herfinancieren, hoewel ze daar financieel voordeel mee kunnen doen. Over een half jaar zal de Europese Commissie een voorstel doen om Europeanen die een huis kopen, toe te laten makkelijker in een ander land een hypothecair krediet aan te gaan. Ruim vierduizend klanten die ten onrechte kosten betaald hebben toen ze met hun hypotheeklening naar een andere bank overstapten, krijgen nu hun geld terug.

De Vlaamse Federatie van Beleggers geeft tips voor uw portefeuille. Uw privťvermogen bestaat uit verschillende, soms verrassende elementen. De nieuwe woonkredietformule die leningen spreidt over 30 jaar is een schot in de roos. Test-Aankoop raadt af momenteel een hypotheeklening te nemen over een periode van 40 jaar. Binnenkort zullen je bank en je beursmakelaar je allerlei tests voorleggen om je in een risicocategorie steken. Fortis Bank, marktleider in de woonkredieten in BelgiŽ, heeft aangekondigd dat het de tarieven van haar woonkredieten optrekt. Financie-, en Assurantiewezen CBFA, ook de mogelijkheid te geven sociale leningen met gewestwaarborg te laten verstrekken voor het bouwen, kopen, verbouwen of behouden van een bescheiden woning. Jos Ruysseveldt brengen advies uit over uw persoonlijke financiŽn. De rente die de banken aanrekenen voor woonkrediet bereikte de jongste dagen een laagterecord.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.