Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Wilt u een hoger bedrag lenen. Wellicht is dat mogelijk met een ander product
  Het gemiddelde tarief communiceren wij wekelijks via de Actuele Rente Service
  De koopsom van een nieuwbouwwoning wordt betaald in termijnen

Eerder deze week verhoogden Rabobank en Friesland Bank al hun hypotheekrente.

Hypotheekrente Abn Amro

Alle hypotheekrente tarieven van alle geldverstrekkers banken en verzekeraars in Nederland voor een hypotheek lening. Deze rentepercentages hebben een beperkte geldigheidsduur; derhalve kunnen aan deze rentepercentages geen rechten ontleend worden. Eerder deze week verhoogden Rabobank en Friesland Bank al hun hypotheekrente. Samen met de Nationale Hypotheek Garantie NHG bouwt u zekerheid op zekerheid. Met het opgebouwde kapitaal lost u na afloop van de looptijd de lening af. De rente over de schuld en uw maandlasten van rente+aflossing dalen. Tijdens de lange looptijd van uw hypotheek kan er veel veranderen. De rente van hypotheken met een looptijd van 15 jaar en langer worden 0,1 procentpunt verhoogd. Bij hypotheken met een looptijd tot 15 jaar worden de tarieven met 0,2 procentpunt verhoogd.

Uw hypotheek kan een middel worden om uw maandlasten te minimaliseren. Dat verruimt uw leenmogelijkheden en daarmee uw keuze uit het woningaanbod.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.