Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  En dat is een hypotheeklening ook! Een combinatie van beide ligt dus voor de hand
  Verschillen zijn ook te vinden in een vaste variabele of actie rentes
  Het minimumbedrag van de investering die geheel of gedeeltelijk met een lening gefinancierd wor

Eenmalige terugbetaling van het kapitaal op de eindvervaldag, maandelijkse betalingen van de rente.

Rente Tarief

Er bestaan uiteraard tussenoplossingen met een onveranderlijke rentevoet gedurende bijvoorbeeld de eerste 10 jaar. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden. Eenmalige terugbetaling van het kapitaal op de eindvervaldag, maandelijkse betalingen van de rente. We verwijzen naar uw KBC-bankkantoor voor de correcte tarieven. Doordat de MIR-statistieken geharmoniseerd zijn op het niveau van het eurogebied, is een vergelijking mogelijk tussen de tarieven toegepast door de Belgische banken en door hun Europese tegenhangers.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.