Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De variabele rentevoet is lager dan een vaste rentevoet
  Deze rente zal worden aangeduid als consumptieve rente
  Communicatiekosten en internet abonnement ten laste van de klant

Een zeer langlopende hypotheekrente is een voorstel dat de moeite loont om uitgediept te worden.

Huidige Hypotheek Rente

Op de tweede plaats is er het vermogen dat opgebouwd werd door sparen. De problemen inzake hygiŽne en comfort in huurwoningen blijven bestaan, zowel in het openbare als in het privť-park. De meest mensen met een huis zijn niet zo vermogend. Anders moet je op de Mookerhei gaan wonen, nietwaar. De subtiliteit van handwerk en de kracht van automatisatie zorgen voor de beste resultaten. Gewest moet eveneens instrumenten uitwerken in de strijd tegen leegstaande en verlaten woningen. En waarom ouders in de schulden komen weet je dus ook niet. Nee, maar schuldvraag speelt hier dan ook geen enkele rol.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.