Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hypotheekrente weer ter discussieWaar gaan we heen. Zorgpremies omhoog hypotheekrente eraf bela
  De koers waartegen iemand aandelen of opties wil verkopen
  Het rentepercentage dat u als vergoeding moet betalen

Een van de bestuursorganen van de Europese Centrale Bank ECB.

Euro Conversion Rate

Een van de bestuursorganen van de Europese Centrale Bank ECB. Proces waarbij de bedragen uitgedrukt in een vreemde munt worden omgezet in de munt die het bedrijf doorgaans gebruikt. Ze kunnen een eigen monetair beleid voeren en nemen niet deel aan de uitvoering en de toepassing van de monetaire beslissingen van het eurogebied. Dit is een stemming die slechts zelden wordt toegepast. Momenteel behoren twaalf nationale centrale banken tot het Eurosysteem. Monetaire eenheden van de deelnemende lidstaten, zoals ze gedefinieerd zijn de dag voor het in werking treden van de derde fase van de Economische en Monetaire Unie.

Het Eurosysteem wordt bestuurd door de Raad van Bestuur en de Directie van de ECB. Bei Bedarf ist auch ein Konto in Österreich vorhanden. Wanneer de Staatshoofden en Regeringsleiders samenkomen, spreekt men van Europese Raad. Essays on non-linear modelling in international macroeconomics. Proces dat moet leiden tot de invoering van een gemeenschappelijke Europese munt en de oprichting van een Europese Centrale Bank. Uitzonderingen op deze regel kunnen slechts in zeer uitzonderlijke gevallen worden toegestaan, zoals bij een natuurramp of een sterke recessie. Target is het Engels letterwoord voor Trans-European Automated Real Time Gross Settlement Express Transfer System. Juridische akte waardoor de regeringen van de bevoegde staten regels of beslissingen opstellen. De landen kunnen zelf de vorm en de middelen kiezen om dit doel te bereiken. Een aantal aandelen die kunnen worden verhandeld en waarvoor een prijs wordt genoteerd op de beurs.

Ich garantiere die Echtheit aller von mir angebotenen Münzen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.