Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hierbij wordt uitgegaan van een zeer beperkte voorkennis van economie
  Bij het afsluiten van een hypotheek kiezen Nederlanders massaal voor een variabele rente
  Alle koersen en grafieken minimum 15 minuten vertraagd

Een unieke spaarrekening speciaal voor kleinkinderen.

Rente Spaarrekening

De loketbediende helpt u met het invullen van de nodige documenten. Wie wil sparen voor zijn of haar kleinkind, wordt voortaan op zijn wenken bediend door de Babyrekening. De Babyrekening is bijzonder aangepast voor Automatisch sparen. Het kapitaal van uw kleinkind groeit bijna ongemerkt wanneer u ervoor kiest om automatisch te sparen. Tabnum2 = 1, Leftnum2 = 3, Leftsubnum2 = , filename = 1. In het totaal komt dit dan effectief op een opbrengst van 112,5 euro na 12 maanden. Elke maand of om de drie maanden wordt er een vast bedrag van uw keuze overgeschreven van uw Zichtrekening naar de Babyrekening van het kind. Als u nog geen Postchequerekening hebtGa langs in uw postkantoor.

Maak ook even kennis met het Junior Invest Plan, de spaarverzekering, waarmee u een kapitaal kan opbouwen voor een kind of kleinkind. Zeker omdat deze uitzonderlijk hoge premies geen tijdelijke promotionele actie zijn maar vast verbonden aan de Babyrekening. Voor 3,72 euro per jaar vergoedt deze verzekering uw naaste familieleden indien u zou overlijden als gevolg van een ongeval. In de praktijk verdubbelen de banken het plafond tot 3. Ouders kunnen al vˇˇr de geboorte het rekeningnummer van de Babyrekening reserveren. Uit de bovenstaande tabel kunt u afleiden afleiden dat u na 12 maanden 112,5 euro aan interesten opgebouwd hebt. De cadeaucheque Babyrekening, praktisch en ge´nspireerd .

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.