Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het laagste bedrag dat de Stadsbank uitbetaalt is vijf gulden
  In de rente kan een opslag zitten voor een dekking bij overlijden
  Buitenveldert wijst Philips Pensioenfonds als boosdoener aan

Een speciale rekening voor kinderen met beperkende voorwaarden.

Sparen Kinderen

Het is daarom verstandig om uzelf al in een vroeg stadium voor te bereiden op de kosten van kleding, een scooter, studie of een rijbewijs. Uiteraard heeft iedere opleiding zijn eigen prijskaartje. Alles wat u moet weten over de regels omtrent schenken aan uw kind of kleinkind.

Eerste inleg minimaal 15, daarna zelf bepalen wanneer en hoeveel u inlegt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.