Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Ja bij de meeste aanbieders is dit zonder meer mogelijk
  Hoe meer u aanvinkt hoe kleiner de kans dat u een huis in Frankrijk vindt
  Eerst moet het kapitalisme net zo extreem worden als het communisme

Een slimme constructie kan er voor zorgen dat zowel jij als je (groot) ouders daar baat bij hebben.

Lenen Ouders

Een slimme constructie kan er voor zorgen dat zowel jij als je groot ouders daar baat bij hebben. Niet slim, want als u failliet gaat, is uw pensioen weg. Als u erop rekent dat de verkoop genoeg opbrengt om van te leven, kunt u bedrogen uitkomen. Neem de set mee naar een verkooppunt van kolven, en vergelijk de oude set met een nieuwe. De pensioenreserve opvoeren op de balans kan ook in een aantal stappen. Het is dan erg sneu als je zelf weer een nieuwe kolf moet kopen voor je eigen baby. Maar met een lening van een familielid, kan dat droomhuis toch nog in zicht komen. Ook als je een kolf uitleent tussen twee kinderen in, kan het gebeuren dat de motor op zijn eind raakt. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen.

Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Om te mogen deelnemen moet u in ieder geval een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten. Als bij verkoop de opbrengst tegenvalt, heeft u veel minder pensioen dan verwacht. Je zult zien dat je oude set minder glimt, vol krassen zit, en misschien zelfs een olie-achtige, gele aanslag in allerlei hoekjes en randjes heeft. Met een nieuwe afkolfset is deze kolf in principe te gebruiken door meerdere personen. Als je de zuiger losmaakt van de kolf en in je handen houdt en hem in en uit elkaar schuift, dan begrijp je dat dit een gesloten systeem is, dat geen verbinding heeft met het motordeel van de kolf. Bij een persoonlijke lening spreek je van tevoren af hoeveel geld je leent. De bank of instantie waarbij u de hypotheek afsluit, zal samen met u de aanvraag doen bij de overheid. De kleinere kolf van Ameda, de Lactaline, heeft dezelfde afkolfset als de Elite.

De aanvraagprocedure duurt in de regel ongeveer twee weken. Veertien pensioenblundersOm te voorkomen dat u berooid sterftWie later een royale appel voor de dorst wil hebben, moet nu niet onnodig veel geld naar de fiscus kruien. Ook deze kolf werkt met een piston, die aan het motordeel vast zit.

Ook als je zelf degene bent die een oude kolf gebruikt bij een tweede baby, moet je kritisch kijken naar je kolfset. Als er melk terugloopt in de slangen, dan komt die hooguit in de zuiger terecht, die je dan uit elkaar kunt halen en kunt schoonmaken en steriliseren. Een heel dossier vol met informatie over het opbouwen van een mooi zakcentje voor later. Een eerste baan, een eerste stap naar een toekomst met wellicht uw eigen huis. De koopsubsidie wordt in ieder geval alleen toegekend als de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is afgesloten. Elke deelnemende gemeente heeft eigen voorwaarden opgesteld voor deelnemers aan de Starterslening. Siliconen onderdelen kunnen gaan lubberen of scheuren, en het hardere plastic kan barstjes vertonen. Het gaat hierbij onder andere om de Medela handkolf en de Avent Isis. De kleine, handbediende kolven hebben weliswaar niet het nadeel dat er melk in de motor kan komen, maar het plastic van de kolven kan wel kleine barstjes bevatten waar micro-organismen in kunnen zitten. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen.

Ook bij deze persoonlijke kolf kan geen melk in het motordeel komen. Om toch uw droomwoning te kunnen kopen, zijn er een aantal mogelijkheden. Bij een doorlopend krediet, mag je tot een bepaald bedrag geld opnemen. Zo kunt u een aantal jaren de winst minimaliseren en die dus fiscaal optimaliseren. Leen je geld voor een artikel dat je maar twee jaar kunt gebruiken? Zorg dan dat je de lening binnen die twee jaar hebt afbetaald. Bij borstkolven met een open systeem kan er tijdens het kolven melk in het motordeel terecht komen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.